Wednesday, October 28, 2009

EXAM OH EXAM...


Samekom,

Exammmmmmmmmm.......Yerp exam sedang berlangsung.. Ak ade 7 paper this semester.. Dua dah lepas.. Jurispruden... and Partnership and Company law.... Damnnnn.. Susah k... Lepas ni ade lima paper aku... Huish masak la aku cani.. Ak tatau la dapat bape pointer this sem.. hope naik la dr last sem.... waaaaaaaaaaaaaaaa..... Exam telah merogol otakku... Tensennnnnnnnnnnn

Xpe...xpe... ak xsabar nak abiskan exammmmmmm.. Dan merehatkan kepala otakku ini.. Haiiiiihhh...


Tuesday, October 20, 2009

REFRESH..


Hey.. hey.. you..you

Samekom,
Lame gle ak x menaip kat blog nih... entahlah ak mmg malas gle lately nak menulis neh... haha.. but now tetiba rasa nak menaip balik...

My life?.. skang ni ak bley cakap yang life is good.... mmg ade beberapa perkara yang bermain2 di kepala hotak aku ni.. tapi biar je la kat dalam kepala hotak aku...
Final exam is around the corner... tetiba semangat nak study.. yeyeye je... ak risau sket this semester... cam susah jer... tapi hope ak ley maintain pointer... Hmmmm...

Know wut.. My life in ukm will be empty without friends... So thanx to all my besties.... May ALLAH bless us...

Saturday, September 5, 2009

KEKASIH



Hey.. hey.. you..you..

Samekom, da lama ak x menaip... This time ak nak share ngn korg.. sebuah sajak.. for me it is a masterpiece... tiada tolok bandingnya... Ak yang x romantik+hati kayu ni pon dapat merasakan sesuatu... Pada ak Arwah Usman Awang seorang yang sangat romantis menzahirkan maksud hatinya dalam sajak nukilannya itu.. Klu x silap ak.. Sajak ni pernah dilagukan.. so.. cuba korg dalami maksud sajak ni... perghh.. ak salute arwah for this extraordinary poem..

Akan kupintal buih-buih
menjadi tali mengikatmu

Akan kuanyam gelombang-gelombang
menjadi hamparan ranjang tidurmu

Akan kutenun awan-gemawan
menjadi selendang menudungi rambutmu

Akan kujahit bayu gunung
menjadi baju pakaian malammu

Akan kupetik bintang timur
menjadi kerongsang menyinari dadamu

Akan kujolok bulan gerhana
menjadi lampu menyuluhi rindu

Akan kurebahkan matari
menjadi laut malammu
menghirup sakar madumu

Kekasih,
hitunglah mimpi
yang membunuh realiti
dengan syurga ilusi.

Wednesday, August 26, 2009

Someone You Used To Know

Hey Hey you you...

Assalamualaikum,

Da lama ak x menaip... Hmmm sindrom malas tetiba melanda... Btw.. Selamat Berpuasa to everyone.. Semoga Ramadhan kali ini penuh makna.. haha sangat klise ucapan.. Hmmmm... aritu ade sorg senior ak soh ak download satu lagu ni... Someone You Used To Know.. By Zee Avi... Ak penah dengar nama Zee Avi neyh.. But masa tu ak x interested pon nak tau pasal dia.. Dia cam ala2 Yuna la.. But after ak dengar lagu ni... Standing Ovation for her....Best bangat... Lagu ni cam bley wat kita lalok gak r.. I'm really addcited to this song... Ni bukan makna ak jadi jiwang karat dengar lagu slow.. It's just my way menghargai muzik yang best.... U guys should listen to this...

video

It was helpless anyway
There's nothing much we could do or say
Darling don't you think it's a shame?
that it had to end this way

So here's to say goodbye,
our love is lost, and we cant figure why
maybe it really is about time
that we finally made up our minds

So Darling, here's to you
i hope that when you find someone new
that she would always be true to you
to love and understand you

Soon you'll build new memories
then slowly you'd forget about me
then i would slowly be
a distant memory

*Soon i'll just be
that someone you used to know
But darling you will thank me
for letting you go
time is not for wasting
i hope you'll find your intended
But i'm sorry
that your intended isn't me

it's not an easy thing
to shake off our history
i know that's what you want from me
but they will always stay with me

i admit i made mistakes
but darling with you it's just the same
if we stay there will be more to make
i dont know how much more we can take

Darling, it would be unfair
to stay with something no longer there
its not that i no longer care
i'd feel like a burden you cannot bear

p/s.. Kekadang kene batang idung sendiri je lagu ni.. hmmmmm

Sunday, August 9, 2009

Kasih Tak Kembali..

hey hey you you...

Currently... I'm addicted to a song by Atilia.. Kasih Tak Kembali.. OST Talentime... Damn!! She's really talented.. N x paham kenapa ak ley TERJIWANG minat lagu nih.. This song pendek je.. Ada unsur keroncong sket.. Mybe sebab ak minat sgt Filem Arwah Yasmin Talentime... Maybe sebab ada kaitan ngn aku.. Kot.. kot.. Ni lirik lagunya..

Menantikan dia kembali
Melamun hatiku sedih
Hati gelisah bermimpi
Memadukan Kasih

Kusampaikan ratapan jiwa
Dihembus sang angin lalu
Harapan ingin berjumpa
Menyampaikan Hasrat Rindu

Tapi hanayalah bayangan
Tak kunjungnya kembali lagi
Gelap suram pemandangan
Binasalah Diri
Remuk redam rasa hati
Tak Tertahan Menanggung Rindu
Kasih Tak Mungkin Kembali
Musnahlah harapanku...

Sunday, August 2, 2009

MAJLIS RUMAH LELAKI..

Samekom..

Semakin rajin aku menaip hahhahah.. ak nak share.. 1hb 8 2009.. berlangsung majlis persandingan along aku... kali ni kar rumah lelaki... Majlis berlangsung kat Dewan Dato Bahaman, Kuala Pilah... Ak nak mintak maaf kepada kawan2 yang aku terlupa nak jemput.. memang honestly ak terkocoh-kocoh kata org negeri 9... Lepas je debat alam sekitar ak tros balik umah plak tlg prepare utk majlis neh....




Alhamdulillah majlis berjalan lancar... Along ak merasa la bersanding atas pentas hahaha.. atas pentas bising jer,, soh ak tgk muka dia ok ke x... ak cakap klu dah gelap cam aku.. tetap gelap long hahahahha...... Ramai gle orang datang... dekat 1000 orang yang datang...














Thanx utk dak2 fac yang dtang.. walaupun korg la yang paling lambat nak mam... sampai ak kene soh abg catering tu jangan kemas dulu....... hish x paham aku... tapi thanx r coz dtg... utk kawan2 debat thanx sudi datang...Sok ak kawen jangan lupe datng huhuhuhuhuhuhuhuaaaahahhaa..... Kepada yang ak terlupa nak jemput ak mintak maaf banyak sebab kelalaian aku... kepala serabut bai.... hahhaa... k la bye...

DEBAT ALAM SEKITAR 2009

Hey hey you you..

Samekom,

Lama tol aku x menaip.. hmmm bz sket lately... Hmm ak nak share pengalaman aku menyertai Debat Alam Sekitar 2009 yang diadakan kat Universiti Teknologi Petronas.... UTP cantik gle... bangunan stylo habis.... huhu first time ak g UTP... cam jakun sket kan hahha.

Hmmm... untuk DAS 2009 ni.. UKM diwakili oleh aku, khairiah, abg nuar n asri... UKM hanya berjaya sampai ke suku akhir.. OK.. honestly ak frustrated gile babi... tapi tu la nak wat cane... walaupun kita berusaha bagai nak rak pon kalau itu bukan rezeki kita... kita xkan dapat.. ak seronok dapat satu team ngn abg nuar,khai n kak mah.... ak seronok join DAS 2009... antara debat yang ak teringin utk perform.. n alhamdulillah diberi peluang... xpe r.. mungkin ak kene berehat sekejap... memerhati dan muhasabah diri... macam mana nak improve diri... keep on practising...







Ak terharu r dengan semangat semua orang untuk DAS 2009... Semua ahli UPU bertungkus lumus n x tido bagai untuk cari fakta... ak terharu.. hope semangat ni berterusan untuk debat merdeka nanti..Ak nak ucap terima kasih kat team ak.. thanx 4 evrything.. kepada seluruh warga UPU.. Abg Bob yang x jemu bantu kitorg... ABg Arya yang sanggup dtg dari jauh.... Thanx 4 the love n support.. Moga ALLAH balas jasa anda semua... MAJULAH DEBAT UNTUK UKM... BABAI...

Sunday, July 12, 2009

FRIENDLY MATCH

Hey het you you

Da lama ak x menaip.... sindrom malas melanda... serius.. awal sem ni ak malas gle babi.. tapi tu r berangan nak dapat result hebat tapi prangai hampeh kan hhaaahha..
Hmmm.. semalam Team Debat Universiti Pertahanan Malaysia datang ke UKM untuk friendly match... Terima kasih banyak sebab datang... Bagus la untuk preparation Debat Alam Sekitar lagi 2 minggu ni...

Ramai gak dak2 UPNM yang datang semalam... Semalam ada dua usul yang diperdebatkan..
TEKNOLOGI MESRA ALAM JAWAPAN KEPADA MASALAH ALAM SEKITAR n PEMBANGUNAN PUNCA MASALA ALAM SEKITAR.. Bes r semalam.. Nice Match.... Friendly match ni bagus.. bukan sahaja baik untuk improve our debate skills.. tapi bagus untuk rapatkan hubungan antara pendebat... So semalam ade r sesi suai kenal... Sume orang perkenalkan diri.. Bagus r benda2 mcm ni...





Lepas dah letih2 berdebat... Kami semua sama2 makan goreng pisang panas n kopok lekor... hahhahah.. len kali kalau datang tgh hari sure dapat makan nasi punye.. tapi ok r.. yang penting sume enjoy.. Hope UPNM sudi dtg lagi utk friendly match next time.. Best of Luck untuk Debat Alam Sekitar... Dah malas ak nak taip dah.. bYe..

Sunday, June 28, 2009

PLAYBOY KAHWIN AKHIRNYA....

Hey hey you you...

Samekom,

Ak ade sumtink nak share neh.... haaha Along aku Firdaus bin Mahadi berusia 26 Tahun.. akhirnya dah kawin 27hb Jun 2009...Muahaha... Gile r.. x sgka sial.. Kawen gak dia... ak ingat dia nk jadi playboy sampai tua... hahaha seriyes along ak ni memang playboy.. padahal xde r hensem mana.. ahhaha sure ak kene sepak ni... tapi ramai je gurl yang nak kat dia... dia lagi hitam dr ak tapi ramai gak yang sangkut hahahah x puas hati.. hhaha.. Majlis berlangsung kat rumah perempuan... kat rumah aku belum lagi.. insyaallah 2hb 8 ni...





Tapi tu la kan.. Kak Ipar ak Kak Maz.. sabar orgnya... kira dia hebat r ley wat along ak setia... Kak Maz ni tua setahun dr along aku.. Dia matang sket.. memang keibuan abes r... simple je orgnya... Mek Kelate...huuhuhu Malam nikah along ak lafaz dua kali huhuhuhu...orait r tu.. Sedey gak along ak kawen angah ak xdapat balik.. dia kat Sabah keje... menjaga negara ngehehehe... HIDUP PDRM... tetiba kan..








So tinggal aku n adik perempuan ak je pasni........ lambat lagi hahahahhahha... Enjoy dlu zaman muda neh... BABAI...

Monday, June 22, 2009

SABAR DULU..THE TIME WILL COME

Samekom,

Huhu ak da lama x menaip... Cam yang ak gtau dlm entry b4 this ak ke UTHM,Johor untuk Debat Kepenggunaan 2009... So ak nak share apa yang berlaku sepanjang aku berada kat Johor.. Untuk Debat Kepenggunaan kali ini UKM, diwakili oleh aku, mira, khalis n suhaimi..

Hari pertama pertandingan, 1st match UKM lwn ICT,PP.. Alhamdulillah ktorg menang..n khalis best speaker.. Such a good start.. Then match ke 2 bjumpa dengan Tuan Rumah UTHM.. sengit... risau seyh.. Seb baek menang.. 2-1.. Khalis maintain bspeaker.. hebat member ak nih.. Then 3rd match.. kitorg jmpa UTM... Thank god rezeki menang lagi.. khalis maintain bspeaker..huhu.. then 4rd match.. ktorg jumpa UPM... Abg sham,abg amir,n ammr.. honestly cuak r.. dorg johan royal utama kot... huhu ktorg kalah.. Tamatlah hari pertama yang meletihkan.. 4 mtch satu hari.. nak pitam aku hahhah



Pjuangan UKM diteruskan dlm match ke 5.. ktorg lawan UPSI.. Tajuk Keuntungan Ekonomi di Hadapan Tanggungjawab Sosial Di Belakang.. Tajuk yang memang ak x nak.. haha tapi lawan je la kan... ALhamdulillah ktorg menang n khalis dapt best speaker lagi... Then pusingan ke-6.. kali ni memang kene wat betol2... banyak team yang menang 4.. so saingan nak ke suku akhir memang sengit... Pusingan ke 6 ktorg bjmpa USIM... sengit gle match.. Alhamdulillah UKM menang n ak dpt best speaker..

Alhamdulillah UKM dapat ke suku akhir.. UKM berada di ranking ke-3.. n kitorg bertemu dengan UIA.. match sengit weh.. tapi syukur UKM menang 4-1. margin 5.75 n ak best speaker.. Syukur gle babi weh... so UKM mara ke separuh akhir... Seriyes r ak cakap... memang x pernah terlintas nak pegi sejaoh semi final... dah sampai suku tu pon rahmat gle dah... Semi ktorg berjumpa dengan UiTM...Seriyes nervous... da la tajuk cam cibai.. tajuk FSC yang memang ak bodoh sket... tapi redah je men bubuh je ktorg... time nak umum result... ya ALLAH macam nak n pecah jantung aku... Juri 3-2.. margin 1.67 x silap.. best speaker Khalis UKM.. ALLHAMDULLILLAH UKM ke Final... Ak speechless sial.. Tatau nak cakap ape...x pernah terpikir first time masuk debat kepenggunaan ni nak ke final... Tuhan je tau syukur gle ak time tu...

Final.. UKM kerajaan v UPM pembangkang.. Usul Kuasa Pengguna Hanya Pada Suara.. Rezeki UKM nak bergelar juara tahun ni belum tiba lagi..huhuhu.. xde rezeki ktorg kalah kat final dengan UPM... tapi puas la dapat bagi saingan kat UPM.. dorg team yang hebat.. ktorg masih baru lagi... baru stapak dua.. mungkin ALLAH tangguhkan dulu.. ye la mana tau kalau ktorg menang aritu ktorg akan jadi bongkak.. jadi ALLAH nak soh ktorg berusaha lebih gigih.. the time will come....cuma kene sabar je skit..





Ak nak ucap terima kasih banyak2 kat parents ak yang x henti support aku n doakan kejayaan ak.. Teammate ak Khalis proud to have u as my teammate.. Mira..Abg bangga dengan mira tapi ingat jgn terlalu selesa.. everybody got something to learn.. so kita belajar sama2... Suhaimi.. simpanan yang sangat gigih membaca.. keep up the good work.. Rakan2 pendebat UPU... yang tlg crik facts sume n sentiasa doakan kejayaan UKM thanx a lot... Senior2 UPU..yang sentiasa percaya pada ktorg thank u so much.. Alumni2 yang membantu n sentiasa mendoakan kejayaan UKM.. thanx a lot.. Moga ALLAH membalas jasa kalian..

Kita kene percaya pada rezeki yang tuhan tentukan... kita berusaha lah macam mana sekalipun kalau ALLAH kata belum sampai masanya lagi.. ia memang xkan jadi milik kita... So jom kita gigih berusaha.. HIDUP DEBAT UKM.... Patriotik plekk ak tetiba.. BABAI....

Wednesday, June 17, 2009

DEBAT KEPENGGUNAAN...

Samekom,

Ak akan ke UTHM.... untuk Debat Kepenggunaan 2009... Doakan aku kat sana...
Bye....

Monday, June 15, 2009

Xde reZeki... Xpe2...

Hey hey you you..

Samekom sume... tetiba rasa nak menaip... hmmm bercerita pasal rezeki nih.. kita memang x bley nak duga.. apa yang ditulis utk kita hahahah bajet je aku ni geli plak rasa ayat baik2 ni... tapi tu la..

Bercakap pasal rezeki.. Nampaknya rezeki x menyebelahi UKM untuk Debat Perpaduan 2009 yang berlangsung di UNIMAS... UKM berada pada tangga ke-9 dan hanya kekurangan margin 0.4 dengan pasukan tangga ke 8 untuk ke suku akhir... tapi xpelah sumenye dah tertulis.. mmg bukan rezeki UKM... kadang-kadang ALLAH bukan xnak bagi cume ALLAH tangguhkan supaya kita lebih berusaha...

Papepon ak nak ucap tahniah kepada Team UKM.. Kak Da,Abg Nuar, Suet Ni n Pang.. Kerana membawa cabaran UKM ke sana.. Korg dah cuba yang terbaik... Kdg2 kalau kita usaha gle babi pon tapi kalau ALLAH kata belum rezeki kita mmg xkan dapat jugak... Itu petanda kita perlu put an extra effort in order to shine in the next tournament....

So, next batllefield Debat Kepenggunaan(FOMCA) kat UTHM.. So hope ALLAH mudahkan jalan utk UKM bagi mencapai kejayaan..... Aminn..
Dah malas ak nak taip.. BABAI....

Friday, June 12, 2009

All The Best For UKM Team...

Samekom,

Cuti ni memang la berderet pertandingan debat... and Team UKM untuk Debat Perpaduan 2009 bertolak pagi tadi ke UNIMAS, Sarawak..... Huhuh sonok tu berdebat jauh2 sket.. Tahun ni UKM diwakili oleh Abg Nuar, Kak Da, Suet Ni, Pang.... Debat Perpaduan ni special sket dia kene ade wakil dari kaum Cina or India, atau Kaum Bumiputera Sabah n Sarawak dalam sesebuah pasukan...

UKM include sorang amoi Cina hehe Suet Ni nama dia.. Shes really talented.. Cakap Melayu fasih tol... Sape yang first time tgk sure impress nye... Dia penah join tahun lepas.. n tahun ni shes getting better... dan lebey konpiden.. huhuh

Ak harap sangat Allah mudahkan jalan untuk pasukan UKM utk mara sejauh mungkin dalam Debat Perpaduan ni... So, gud luck untuk Kak Da, Abg Nuar, Suet Ni n Pang... Buat betol2... Ade rezeki ade la... huhu.. X sabar nak dgr berita baik... Enjoy debate.. Babai..

Wednesday, June 10, 2009

OK LA.. HAHAAHAHAH

Samekom,

Arini aku sepanjang hari memikirkan result exam..... Cibai tol hahhah... ye r.. ak x konpiden langsung sem ni.. ditambah plak dengan sindrom kemalasan aku... lambat dtg kelas... study last minute.... hoho tah bile ak nak bertobat neh... haha smpai lecturer pon tau ak ni muke lambat dtg kelas hahah...

Ak dari first year menjadi warga back benchers hahah dok belakang je la keje... wat bising... gelak2 cam setan... hohohoho... tah bile nak elok sket perangai ak... next sem kot... ke next sem lagi hahaa

Ptg td Yana msg gtau yang result da ley check gune SMS... ak punye la cuak gle babi... menggeletar tgn ak tekan msg hahah drama la pulak kan... haha ak cuak sebab sem ni memang ak stdy last minute... same la jgak cam sem sebelum ni hahahah.. ak sent msg... then setengah jam bru nak dapat berjanggut aku... Alhamdulillah ak still maintain above 3 pointer... Bersyukur gile ak.. Ye r ak cuak gle babi sebab ade subjek yang ak x yakin... ak predict result ak jatoh.. tapi syukur kepada Tuhan kerana masih bantu ak maintain result.. tapi ak realize sumtink... Tuhan asik tolong ak sedangkan ak ni da la malas tahap gaban.... Maybe its time for me to change... Ye r 3rd year nanti lagi r susah cam haram subjeknye... Dah la aku ni berangan nak dapat dekan... So memang kene put more effort my study.....

So kesimpulannya blaja la rerajin.. Tuhan memang bagi rezeki kat kita... tapi kang Bila Tuhan tarik nikmat tu... terhenyak dan terperosok gembira la jawapnya.. hahhahaa
Ok gud luck la kat kengakawan yang x dapat result lagi... Hope korang dapat tinggi2 huhu aminnnnnn..... Bye......

Saturday, June 6, 2009

PERGI

Weh korang... dah dengar lagu Aizat lom... mesti ada yang dah dengar.... ak addicted ngn lagu ni skang... PERGI tajuk dia... lagu ni OST untuk filem Talentime... Sedap sial sore Aizat... tah bile ak nak ade sore cam dia... berzaman pon xkan dapat hahah.. korg carik r sendiri eh video dia hahha.. ade kat youtube... hahah lirik dia.. meleleh beb.. ikhlas je aizat ni nyanyi... This song ade english version gak.. I GO tajuk dia... Both version really cool... U guys should listen both version... hoho hidup Aizat...

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

Friday, June 5, 2009

Hmmmmm....

Hello readers....

Seriyes ak ngah serabut nak mampos now..... banyak sgt benda dalam kepala otak aku ni... perdana menteri ke aku ni? bnyk sgt kene pikir... sial tol... heh... tapi seb baik kepala otak ak center lagi... xde r meroyan tetiba kan.. i'll take it as COBAAN...cam P.Ramlee cakap..

Ak kat UKM ni...Ak bru balik dr umah... lepak umah la plak kan... kengkawan ak abis balik... nash n khalis pon balik... so kejadah apa ak dok sorg2 kat UKM yang permai ni... Ak balik umah... tapi mak aku g terengganu plek... adoii... kene masak sendiri la jawapnya....Mak ak ade program kat Ganu... Abah aku cam besa r everyday turun naik KL.... huhu so ak memang kene masak sendiri r... kalau abah aku ade msti abah ak yang masak... dia masak best oo..... tapi seb baik r gua pon reti masak hahahaha jgn x caya.. ak mmg suke masak memasak neh... so memang lengkap lah ciri lelaki idaman malaya.. hahah perasan babi je ak

Balik aritu...Ak dapat lepak ngn kengkawan ak time kat seremban... Acap, Awie n Capik..., Kitorg Lepak kat Jusco... kat McD... borak2... gelak2...kutok org.....bes sial ilang serabut aku.......

Best fren ak Azhan balik x lama lagi... Dia blaja kat Auckland...ak x saba neh nak berjinggo ngan dia... sure padat schedule nak lepak ngan dia... haha weh azhan ak x kire kali ni ko balik beli tshirt... seriyes x saba nak karaoke... men tenis... hahah ko jgn hengat taring ak dah xde dalam dunia tenis ni... ak bercuti cedera cam maria sharapova... hahah



Gambar kat atas ni gambar ak n acap... kitorg memang kaki tenis... klu cuti slalu r main... tapi ak slalu bangun lambat.. kekadang berjanggut member tgu kat court hahaha... ape ak ngarut ni... da la maleh nak taip... bye...

Monday, June 1, 2009

TAKDE TAJUK...

Hey..hey... you..you...

Samekom sume, saje je nak menaip... padahal xde bende pon... Aku bru balik ke UKM smalam... 2 hari ak kat kg ayah ak kat Kg Kepis... ade kenduri arwah... sume dah settle...

Skang ni pale otak aku berat gle weh...ak skang ni tepikir nak bersuke ria je.. nak hangout ngn kengkawan.... karaoke ke... nengok wayang ke..... ee ble la nak kuar ni... kat UKM pon ade lagi keje x settle... ble ade kemasukan student baru.. Urusetia Pengucapan Umum (UPU) akan organize Debat Piala Naib Canselor... bnda ni cam nak cari bakat-bakat baru r... student2 baru ni akan wakil kolej dorg and lawan r ngn kolej len... So ak pegang post pengarah Teknikal..so far ok dah.. ade few things yang ak kene settlekan... en Norshah nantikan kedatanganku.... Snanye keje aku yang bebetolnye time ptandingan nanti... time saringan n final.. skang ni lebey kpd isik2 borg... wat confirmation.. tempah itu... ini... hope ak sttlekan keje ak nih.....

Ak tetiba teringat kat anak buah aku... seriyes rindu gle babi... dah r anak buah pertama.. anak angah aku... dah stahun lbey umor dia.. jauh weh kat sabah.. mak ayah aku je r slalu lawat dorg kat sabah... ni pon dah lama dah parents aku x gi... Nama anak buah aku Zeti Zuleika... dah pandai cakap dah... bunyi sabah je... hahha angah aku pon klu tepon ak bunyi cam org sabah dah.... ni gmbar zeti..






Rindu gle kat budak kecik ni... dah r manja gle... so korg dah tau ak ni calon suami yang baik... penyayang hahahhahaha mampos je..... dah malas nak menaip.... babai...

Friday, May 29, 2009

Written..

Samekom,

Aku bru balik dari Arau Open 2009. Honestly... kali ni memang macam2 berlaku... tapi nak wat cane... terima je... Firstly, ak nak ucap tahniah kat team Arau UKM.. coz dapat sampai ke separuh akhir... Mira,Shumi, Khalis n Ana.. tahniah r kat korg... Ak bangga tgk korg berusaha... walaupun tajuk dapat sehari sebelum pertandingan.. gigih gle korg berusaha untuk sentuh sume tajuk..dgn preparation yang singkat korg dapat g semi ok ape.. xpe xdapat masuk final.. at leas korg da buktikan ade r sinar untuk UKM pada taun 2009 nih... Ak kat Arau Open ni jadi hakim. Ak risau gak.. ye r... ak bukan r hebat mana.. baru nak menapak weh... so ak gune je seciput pengalaman utk jadi hakim kat Arau Open nih... sonok gak jadi hakim snanye... terkekeh ak gelak ble pendebat2 wat lawak jenaka time berhujah... Best ooo.. Snanye ble jd hakim bley train kita tingkatkan kemahiran mendengar... n detect kes pihak lawan... so gud for
me..

Hmm.. ak dapat berita sedey r time kat arau.. Atuk belah ayah ak.. dah kembali ke rahmatullah.. 28 Mei 2009.. sedey gle babi aku... dah r ak jauh kat Arau... Along ak r call gtau atuk ak dah xde... sedey sial... ak tny r kat mak aku... ble nak kebumi... b4 smayang jumaat (29 Mei 2009) mak aku kata xyah la balik.. dia soh ak settlekan keje ak dlu.. tapi ak rasa ralat r...lgpon sempat je nak blik... laen r angah ak kat sabah jaoh bai.. ak pi carik tiket kat kangar ngn dak2 debat ak... dapat tiket blik s'ban kul 8.00 malam... Ak nek bus dr kangar kul 8 n ak kene tuka bas kat alor star... ni yang wat ak hangin gle babi... ble ak sampai alor star je bas ke seremban tu dah xde... dah blah... celaka tol.. ak punye la tgu ingat bas lambat sket rupenya dah blah.. dah r ak sedey tambah lak geram kan.. menyumpah2 aku.. tapi tu lar dah tertulis camtu jadinya.. ak redha je la... kirenya ak xjadi balik s'ban.. bas pon dah xde... ak patah balik ke kangar... junior ak Mira n kawan2 dia amek ak kat alor star.. Thanx to them.. ak balik kampung gak nanti sehari dua.. kenduri arwah kan.. xpe r arwah da selamat.. ak penah jaga arwah masa dia sakit.. at leas ak da wat something utk arwah so xde r ak tkilan gle babi.. Hope ALLAH tempatkan dia ngan org2 beriman.. Ak teringat mesej mmbr ak Awie.. bagi "Kehadiran jasad kita untuk mengiringi jenazah x penting, al-fatihah dan doa tu yang lebih penting".. sejuk ak baca msg dia..

Selain berita sedey tu, Arau Open bes r.... macam2 berlaku... Drama is the best word to explain evrything... Enset shuhaimi ilang... mira terjatoh... mira terjatoh lagi... isu lembing.. Controversial words from khalis... banyak lagi r drama.......
huhu... Bes r dapat amek gambar ngn ular... g gua kelam... Best... Best.. ak da malas nak taip... bye..

Sunday, May 24, 2009

ARAU OPEN 2009

Samekom,

Esok aku n kontinjen UKM akan bertolak ke Arau, Perlis. UKM hantar wakil untuk Debat Terbuka Arau 2009. Ktorg g Arau esok naik van... n bersedialah untuk menerima barah bontot hahhaahha mane tahan weh... g arau nek van.... lumpuh bontot masing-masing... dah r jauh.. xpe2 demi debat ku turutkan jua.... bajet.... Debat Arau kali ni UKM hantar Junior2 n sorg senior utk bantu team.... Bagus r... Junior2 ak kene take this oppurtunity to shine.... Guna pengalaman yang akan korg dapat neh untuk improve diri masing2 sebagai pendebat... usaha r sungguh2.... Niat mesti baik (bak kata Qilah yang bajet comel).... Moga Allah mudahkan perjalanan korg kat Arau nanti..... Last year team UKM ( Nash, Jojo, Khai n Asri) smpai suku akhir. Hope tahun pencapaian akan lebey baik.... jgn letak harapan tinggi2 nanti takut kecewa klu x dapat.. tapi usaha sungguh2 klu x dapat pon apa yang dihajat hati puas beb.... usul taun ni susah gle babi... tapi korg redah je r.... 50 usul... Uish.. barah otak masing2 nak pikir konsep segala bagai.... ni antara usul.. celaka susah...
  • Kontrak sosial wajar ditamatkan
  • KPI menjamin kualiti perkhidmatan awam
  • Krisis ekonomi: Sektor pertanian perisainya
  • Liberalisasi kewangan menjejaskan Bumiputera
  • Macam timun dengan durian: menggelek luka, kena gelek pun luka
  • Negara dunia ketiga perlu teknologi nuklear
  • Nisbah lagu tempatan dan antarabangsa di radio wajar
  • Nyiur setandan tetapi berlain-lain jadinya

So, untuk Team UKM yang akan ke Arau Open.... Mira... Khalis... Suhaimi... Ana.... buat yang terbaik..Klise la kan ucapan.... Korg lawan je la eh.... menang x menang belakang kira... janji lawan... bru bes.... ak akan sentiasa support korg... doa banyak2... smayang jgn tinggal... subuh especially cam ak hahahah..... Gud luck korg...

Thursday, May 21, 2009

Angels and Demons


Samekom.... awal2 ni rajen plak ak update blog.... haha baru2 la katekan... dah lame2 nanti haram la weh.... Baru2 ni ak g tgk angels and demons ngn member2 ak kat Alamanda.... cite yang Tom Hanks berlakon 2..... Honestly cite ni bley tahan r.... Sape yang minat The Da Vinci Code kene r tgk cite ni..... Ak suke tgh2 cite.... Mase tu Prof Langdon a.k.a Tom Hanks tgh beria nak selesaikan the mistery of illuminati... awal2 cam palat sket... bile dia dh start investigate tu yang best... ak bg 3.5 star for this film... Ak encourage la korg tgk cite ni especially sape yang minat Da Vinci Code cam aku ni wajib tgk r.... orait enjoy the movie...

A good Start Untuk Aku...

Ak mmg minat debat... ayat klise nye 'debate is my passion' hehe.. 15-19 Mei 2009 ak jadi wakil UKM untuk Debat Perdana Integriti kt UTM Johor.... Hmm... Guess what? Ak n team aku g final... seriyes haram x percaya bley g final... haha cam lawak pon ade gak... tapi ak percaya kalau kita usaha tuhan mesti bg rezeki... bajet baik kan aku neh.... perjalanan ke final berliku-liku weh cam jalan Bukit Putus nak balik kampong ak kat Pilah... 1st day ak down nak mampos dari 3 match team ak menang satu match je... dua lagi kalah ngn team UIA 1 n UIA 2... Honestly ak mmg dh hampir2 give up... ye r senior pilih kita jd wakil sebab dia percaya pd kita kn... ni prestasi team ak agak cibai mase 1st day.... tapi Alhamdullilah 2nd day.. ktorg stay focus... and menang 3 match terakhir.... Thank God lepas suku akhir... Honestly target ak memang nak gi suku akhir je... ye r berangan r tibe2 nak g final... tapi Tuhan nak bg rezeki.... kitorg lepas g semi final..... hahahah
time semi final ni yang xley blah ni.... ktorg lawan USM... terdetik dalam perot ak yang tgh lapar time tu yang kitorg mybe kalah... ble hakim umum kitorg ke final... cam org gile aku hahahahahhaah... lawak tol... ak malu nak cite... tapi ble dapat tau g final tu buat pertama kalinya after almost 2 years berdebat ak nangis hahahahahah cam palat je kan... entah r ak terharu gle dapat g final... Time final ktorg jumpa UiTM... Team yang hebat gle...dorg menang sume match... ak x letak harapan tinggi pon.. Dorg sangat berpengalaman... dapat bagi saingan pon da cukup baik bg ak n kengkawan... as expected UiTM kalah kan ktorg.... Tapi ak puas hati r dapat bagi saingan kat dorg... dapat Naib Johan pun dah cukup syukur dah.... huuuhu Debat Integriti ni is such a good start 4 me... Thanx utk team ak, Nash,khalis n qilah... x lupe gak utk team 2... thanx korg tlg bnyk... adik2 junior yg tlg crik fakta... abg arya and abg topec yang dtg bg support...all the seniors n alumni yang bagi support... Terima kasih... Hope UKM akan dapat kejayaan 2009 ni....

HAHAHAHAHA....

Samekom,

Aku nak gelak puas2 hahah...dulu ak punye la kata malas nak wat blog la hape la... last2 wat gak...

Akhirnya aku dah ada blog... SEORANG BUDAK HITAM.. Honestly I'm really new in this blogging

activity.. so sape yang hebat pasal blog2 nih... jgn segan2 ajar aku ye... ak hampeh tatau mende...

so ni kire first entry aku r... walaupun tah hape2... layan sudey........ Chow..