Friday, May 29, 2009

Written..

Samekom,

Aku bru balik dari Arau Open 2009. Honestly... kali ni memang macam2 berlaku... tapi nak wat cane... terima je... Firstly, ak nak ucap tahniah kat team Arau UKM.. coz dapat sampai ke separuh akhir... Mira,Shumi, Khalis n Ana.. tahniah r kat korg... Ak bangga tgk korg berusaha... walaupun tajuk dapat sehari sebelum pertandingan.. gigih gle korg berusaha untuk sentuh sume tajuk..dgn preparation yang singkat korg dapat g semi ok ape.. xpe xdapat masuk final.. at leas korg da buktikan ade r sinar untuk UKM pada taun 2009 nih... Ak kat Arau Open ni jadi hakim. Ak risau gak.. ye r... ak bukan r hebat mana.. baru nak menapak weh... so ak gune je seciput pengalaman utk jadi hakim kat Arau Open nih... sonok gak jadi hakim snanye... terkekeh ak gelak ble pendebat2 wat lawak jenaka time berhujah... Best ooo.. Snanye ble jd hakim bley train kita tingkatkan kemahiran mendengar... n detect kes pihak lawan... so gud for
me..

Hmm.. ak dapat berita sedey r time kat arau.. Atuk belah ayah ak.. dah kembali ke rahmatullah.. 28 Mei 2009.. sedey gle babi aku... dah r ak jauh kat Arau... Along ak r call gtau atuk ak dah xde... sedey sial... ak tny r kat mak aku... ble nak kebumi... b4 smayang jumaat (29 Mei 2009) mak aku kata xyah la balik.. dia soh ak settlekan keje ak dlu.. tapi ak rasa ralat r...lgpon sempat je nak blik... laen r angah ak kat sabah jaoh bai.. ak pi carik tiket kat kangar ngn dak2 debat ak... dapat tiket blik s'ban kul 8.00 malam... Ak nek bus dr kangar kul 8 n ak kene tuka bas kat alor star... ni yang wat ak hangin gle babi... ble ak sampai alor star je bas ke seremban tu dah xde... dah blah... celaka tol.. ak punye la tgu ingat bas lambat sket rupenya dah blah.. dah r ak sedey tambah lak geram kan.. menyumpah2 aku.. tapi tu lar dah tertulis camtu jadinya.. ak redha je la... kirenya ak xjadi balik s'ban.. bas pon dah xde... ak patah balik ke kangar... junior ak Mira n kawan2 dia amek ak kat alor star.. Thanx to them.. ak balik kampung gak nanti sehari dua.. kenduri arwah kan.. xpe r arwah da selamat.. ak penah jaga arwah masa dia sakit.. at leas ak da wat something utk arwah so xde r ak tkilan gle babi.. Hope ALLAH tempatkan dia ngan org2 beriman.. Ak teringat mesej mmbr ak Awie.. bagi "Kehadiran jasad kita untuk mengiringi jenazah x penting, al-fatihah dan doa tu yang lebih penting".. sejuk ak baca msg dia..

Selain berita sedey tu, Arau Open bes r.... macam2 berlaku... Drama is the best word to explain evrything... Enset shuhaimi ilang... mira terjatoh... mira terjatoh lagi... isu lembing.. Controversial words from khalis... banyak lagi r drama.......
huhu... Bes r dapat amek gambar ngn ular... g gua kelam... Best... Best.. ak da malas nak taip... bye..

2 comments:

  1. black, sorry to hear psl atuk ko.. slm takziah.. al-fatihah

    ReplyDelete