Sunday, February 7, 2010

Tentang Seseorang

I dont know..but i'm lovin this poem.. X silap ditulis oleh Melly Goeslow..If I'm not mistaken dia pernah lagukan sajak nih.. But ak suka dgr Dian Sastrowardoyo baca sajak nih.. (Ni bukan bermaksud ak jiwang..No ..No..NO.. haha cuma bnda ni cam interesting)

Ku lari ke hutan kemudian menyanyiku,.
Ku lari ke pantai kemudian teriakku
Sepi..sepi dan sendiri aku benci
Ingin bingar aku mau di pasar..
Bosan aku dengan penat
Enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya biar ramai
Biar mengaduh sampai gaduh
Ada malaikat menyulam jaring labah-labah belang di tembok keraton putih
Kenapa tidak kau goyangkan saja locengnya biar terdera
Atau aku harus lari kehutan
Belok ke pantai..?

Bosan aku dengan penat
Dan enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri

3 comments:

  1. ye r...ko memang x jiwang kan....hahahahah

    ReplyDelete
  2. dudee. Aku cari lagu atilia, kaseh tak kembali, then salah satu result ade tules blog ko. Serius la, aku tak jumpa pun kat google sume cam hampeh!. boleh tak kalau ko rajen nt bagi link kat blog aku? thanks alot

    ReplyDelete
  3. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete